Fiscale vertegenwoordiging

Is je bedrijf niet in Nederland gevestigd, maar wil je hier wel goederen invoeren? Als beperkt of algemeen fiscaal vertegenwoordiger kunnen we de btw bij invoer voor je verleggen en de btw-administratie van je overnemen. Dat scheelt je behalve veel gedoe ook liquide middelen.

Zorgeloze btw-administratie bij internationaal zakendoen via fiscale vertegenwoordiging

Over de invoer van goederen in de EU betaal je btw, waardoor goederen importeren een flinke belasting kan zijn op de cashflow van je onderneming. Door de btw bij invoer te verleggen via de btw-aangifte ben je als buitenlandse onderneming geen btw verschuldigd bij invoer.

Naast gemak biedt deze oplossing dus ook een financieringsvoordeel. Door middel van fiscale vertegenwoordiging neemt Otentic Customs voor klanten de gehele btw administratie op zich.

Fiscale vertegenwoordiging

Geen Nederlands btw-nummer, maar toch gebruik maken van de fiscale voordelen?

Ondernemers die in Nederland gevestigd zijn en die regelmatig goederen van buiten de EU importeren, kunnen een vergunning artikel 23 aanvragen. Met behulp van die vergunning wordt voorkomen dat bij invoer btw betaald moet worden. Zowel ondernemers in andere EU lidstaten als niet-EU lidstaten kunnen ook van het Nederlandse systeem gebruik maken, waardoor zij geen invoer btw hoeven te betalen. Otentic Customs mag jouw onderneming vertegenwoordigen als fiscaal vertegenwoordiger en de btw-plicht van jou overnemen.

Wij zijn bij De Belastingdienst geregistreerd als fiscaal vertegenwoordiger met beperkte vergunning en kunnen, afhankelijk van de activiteiten, ook optreden als jouw algemeen fiscaal vertegenwoordiger.

De voordelen van Otentic Customs:

  • Wij regelen de volledige btw administratie, aangifte & verplichtingen
  • Wij verzorgen (Internationale) btw-consulting
  • Wij treden op als Beperkte Fiscale Vertegenwoordiger of als Algemene Fiscale Vertegenwoordiger.

Algemene fiscale vertegenwoordiging

Een Algemeen Fiscaal Vertegenwoordiger (AFV) vertegenwoordigt namens de buitenlandse ondernemer alle leveringen waarover in Nederland btw verschuldigd is. Wanneer Otentic Customs optreedt als AFV hoef je jezelf zich niet te verdiepen in de Nederlandse wet- en regelgeving. Wij vragen een eigen vergunning en btw-nummer voor je aan. Artikel 23 is standaard van toepassing op je eigen btw-nummer. Hierdoor ben je geen btw verschuldigd op het moment van importeren en kun je een enorm groot liquiditeitsvoordeel behalen.

Fiscale vertegenwoordiging met beperkte vergunning

Als Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger (BFV) kunnen wij alleen vertegenwoordigen bij de import van goederen en de daarop volgende leveringen aan zakelijke adressen. Wij zijn in dat geval verantwoordelijk voor de btw bij invoer. Wij hoeven in dit geval voor klanten geen eigen vergunning en btw-nummer aan te vragen, maar we gebruiken een subnummer onder onze eigen vergunning om de buitenlandse onderneming te vertegenwoordigen.

Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging is in alle lidstaten van de Europese Unie mogelijk. In een doorvoerland als Nederland profiteren we hier behoorlijk van, vooral bij de doorvoer naar Duitsland. Goederen voor een Duitse importeur die via Hamburg rechtstreeks in Duitsland worden geïmporteerd, zijn belast met invoer btw. Als dezelfde goederen via Rotterdam ingeklaard worden, dan hoeft er geen invoer btw betaald te worden. Dit geeft de importeur een groot liquiditeitsvoordeel.

Fiscale vertegenwoordiging in Nederland

Wil je meer weten over fiscale vertegenwoordiging door Otentic Customs?

Wij vertellen je graag hoe je het maximale kunt halen uit de invoer van jouw goederen in de EU. Als fiscaal vertegenwoordiger zijn wij op de hoogte van alle regelgeving en beschikken wij over de vereiste vergunningen om als fiscaal vertegenwoordiger voor jouw bedrijf op te mogen treden.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Wij werken o.a. samen met deze partners
partner oct
partner Italko
partner 3bm
partner connected
partner fenex
partner lhs
partner nvs
partner LCB
partner Samen in de Regio
Taric Support
kim-wijdeven-otentic-logistics-107 Fiscale vertegenwoordiging bij import | Otentic Customs

Wat kunnen we voor jou betekenen?

"Als douane-expediteur handelen wij al je douanezaken soepel af. Wij zorgen dat het gehele proces vlot verloopt. Zodat je business probleemloos doorgaat."
Kim Wijdeven | Financial Controller / VAT Department