Herkomst- en oorsprongcertificaten

Als je goederen importeert of exporteert zijn er soms certificaten (bv. ATR of EUR-1) nodig. Wij weten welke certificaten en kunnen ze snel voor je regelen.

Benodigde certificaten snel geregeld

Als je niet de juiste certificaten kunt tonen, dan zorgt dit voor vertraging. Uiteindelijk kunnen de goederen zelfs geweigerd worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Wij brengen in kaart welke certificaten er nodig zijn. Dat is afhankelijk van de bestemming en het soort product. We hebben een direct digitaal contact met de KVK voor de afgifte van certificaten. Dat betekent tijdwinst en kostenbesparing voor jouw bedrijf.

Er kunnen twee redenen zijn waarom herkomst- en oorsprongscertificaten nodig zijn:

Niet-preferentieel

De ontvanger in het land van bestemming moet voor de invoer aantonen waar de goederen vandaan komen of hun oorsprong hebben. Zonder certificaat mag er geen invoer plaatsvinden. Voorbeeld hiervan is een CVO (Certificaat van Oorsprong)

Preferentieel

De ontvanger in het land van bestemming betaalt minder of geen invoerrechten wanneer er een certificaat wordt overlegd. Voorbeeld van een herkomstcertificaat is een ATR-certificaat voor zendingen naar Turkije. Voorbeeld van een oorsprongcertificaat is een EUR-1 certificaat.

Wil je weten of er voor jouw goederen certificaten nodig zijn? Of heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Wij werken o.a. samen met deze partners
partner oct
partner Italko
partner 3bm
partner connected
partner fenex
partner lhs
partner nvs
partner LCB
partner Samen in de Regio
Taric Support
chris-doodewaard-directeur-otentic-logistics-107 Herkomst en oorsprongscertificaten snel en digitaal geregeld

Wat kunnen we voor jou betekenen?

"Eerlijk advies geven, ontzorgen en bedrijven vooruit helpen. Dat is waar Otentic Customs voor staat. Wij zijn er voor je in leuke tijden, maar ook bij problemen of uitdagingen."
Chris Doodewaard | Managing Director