Douane expediteur

Als douane-expediteur voorzien wij je van advies en ondersteunen wij je bij de afhandeling van douanezaken. Heb je met je bedrijf te maken met import of export van goederen via Nederland? Wij zorgen dat het gehele proces vlot verloopt. Hiervoor hebben wij de benodigde vergunningen en expertise in huis.

Wat doen wij als douane expediteur precies?

Als douane-expediteur regelen wij alle administratieve zaken die komen kijken bij de import en export van goederen. Als je handelt in of via Nederland krijg je (meestal) te maken met de Nederlandse btw. Wij hebben als douane-expediteur up-to-date kennis op dit vlak en kunnen je er alles over vertellen. Desgewenst kunnen wij de volledige btw-registratie en -administratie voor je opzetten en verzorgen.

Douane expediteur

Zelf je douanezaken regelen of uitbesteden?

Wanneer je beschikt over de juiste vergunningen kun je zelf al je douanezaken regelen. In de praktijk blijkt echter vaak dat er bij bedrijven niet de juiste kennis of vergunningen in huis zijn om douanezaken zelf af te handelen. Ook de juiste software is erg belangrijk om douanezaken correct af te handelen. Het uitbesteden van je douanezaken aan een douane-expediteur als Otentic Customs is dan al snel een logische keuze.

Een betrouwbare douane expediteur

Wij zijn in het bezit van een AEO-status (Authorised Economic Operator) en hebben hiermee de juiste documenten om ons werk als douane-expediteur goed te kunnen uitvoeren. Zo worden douanevergunningen bijvoorbeeld makkelijker verstrekt met een AEO-status. Ook gaat de Douane anders om met fysieke douanecontroles bij een bedrijf met de AEO-status.

Onze digitale dossiervoering is altijd compleet. Klanten kunnen op elk moment van de dag in het webportaal hun documenten inzien. En ook de douane is blij met ons, want we krijgen regelmatig complimenten voor onze professionele manier van werken.

Tijdelijke opslag van goederen

Ook voor tijdelijke opslag van goederen kun je terecht bij ons als douane expediteur. Onze partner Otentic Logistics verleent logistieke dienstverlening en ondersteuning waar nodig. Onze uitgebreide opslagfaciliteiten zijn speciaal ingericht voor de opslag van grondstoffen voor food, feed, farmaceutische grondstoffen, chemische stoffen en vloeistoffen, en biologische stoffen. Aangezien wij speciale, gecompartimenteerde opslagruimtes en de noodzakelijke milieuvergunning hebben, kunnen wij ook gevaarlijke stoffen opslaan en behandelen.

douane expediteur oosterhout nederland

Douanezaken uitbesteden aan een douane-expediteur

Otentic Customs richt zich als douane-expediteur volledig op het afhandelen van douanezaken. Wij hebben een ervaren team van gespecialiseerde douanespecialisten waarmee we je volledig kunnen ontzorgen op het gebied van douanezaken.

Onze import- en exportdiensten

Voordat wij het aangifteproces in gang zetten, controleren wij eerst of alle informatie correct en volledig is. Op die manier voorkomen wij mogelijke vertragingen in het verdere verloop. Juist deze kritische blik van een douane-expediteur is belangrijk als je een snelle en kwalitatief hoogstaande afwikkeling wilt.

Wij verzorgen onder andere de volgende diensten:

  • Importaangifte
  • Exportaangifte
  • Afhandeling van btw
  • Afdracht van invoerrechten en btw
  • Ondersteuning bij fysieke controle
  • Aanvragen van BTI's
  • Documentbeheer en archivering
  • Actuele documentatie online beschikbaar
  • Ondersteuning bij fytosanitaire of veterinaire controles

Ben je op zoek naar een douane expediteur?

Otentic Customs is specialist in douanezaken. Een slagvaardige partner die ervoor zorgt dat zijn klanten aan alle douaneverplichtingen voldoen. Dat doen we vlot en soepel. Dus wanneer je zoekt naar volledige ontzorging van je zendingen, dan is Otentc Customs de partner die jou verder helpt!

Neem contact op met onze douanespecialisten indien je meer wilt weten of wanneer je geïnteresseerd bent in onze dienstverlening.

Wij werken o.a. samen met deze partners
partner oct
partner Italko
partner 3bm
partner connected
partner fenex
partner lhs
partner nvs
partner LCB
partner Samen in de Regio
Taric Support
marcel-priester-otentic-logistics-060 Douane expediteur Oosterhout en Rotterdam - Otentic Customs

Wat kunnen we voor jou betekenen?

"Als douane-expediteur handelen wij al je douanezaken soepel af. Wij zorgen dat het gehele proces vlot verloopt. Zodat je business probleemloos doorgaat."
Marcel Priester | Senior Douanedeclarant